
Nu de saldering afloopt zoeken we massaal naar manieren om onze opgewekte stroom zo goed mogelijk te gebruiken. Terug leveren aan een energiemaatschappij kost namelijk geld, en dat willen we natuurlijk niet.
Een thuisbatterij kan dan een goede oplossing zijn maar het ACM waarschuwt om niet in zee te gaan met een telefonische verkoper die je een (te dure) thuisbatterij wil laten aanschaffen. Met slimme trucjes van deze verkopers ben je zomaar in eens tot wel €10.000 kwijt. Na meer dan honderden meldingen over malafide telefonische verkoop van thuisbatterijen is door het ACM een onderzoek gestart.
Meerdere consumenten geven aan dat ze onder druk zijn gezet. Door deze druk hebben ze een handtekening gezet voor een vrijblijvende offerte over de aankoop van een thuisbatterij. Echter blijkt dat deze handtekening niet voor een offerte was maar dat ze een koopovereenkomst hadden afgesloten. Als je dus ongevraagd wordt gebeld, bedank vriendelijk en hang op.
Thuisbatterijen zijn aankopen die je goed moet overwegen. Ze zijn nog volop in ontwikkeling en er zijn vele aanbieders die je er alles over kunnen vertellen zonder dat je gedwongen wordt om er een te kopen. Altijd eerst goed oriënteren en laten informeren voordat je er een aanschaft. Wanneer je toch misleid bent weet dan dat bij telefonische verkoop of verkoop aan de deur je contract altijd binnen 14 dagen gratis kunt ontbinden.
Ook interessant…

Top 7 Boeken over Geld en Sparen die Je Gelezen Moet Hebben
Onze favoriete boeken over geld, leren je heel anders naar geld te kijken, ermee om te gaan en zitten vol met praktische tips.
Wonen in Duitsland of Nederland wat is financieel voordeliger
Wonen in Duitsland lijkt aantrekkelijk – maar hoe zit het écht? Is alles ook echt goedkoper en beter geregeld zoals je vaak om je heen hoort. Wij zetten de financiële voor- en nadelen van wonen in Duitsland op een rij,
