Schadevergoeding massaclaim bij Booking.com? Zo werkt het

Consumenten starten een massaclaim tegen Booking.com.

Consumenten starten een massaclaim tegen Booking.com. Ontdek of ook jij recht hebt op geld en hoe groot de kans is dat je succesvol een schadevergoeding krijgt.

De Consumentenbond is samen met Stichting Massaschade & Consument een massaclaim tegen Booking.com gestart. De claim richt zich op misleidende prijsvermeldingen op het platform. Volgens de initiatiefnemers zijn miljoenen consumenten benadeeld en hebben zij recht op compensatie. Maar hoe groot is de kans dat je je geld echt terugkrijgt? Wij leggen alles uit over de massaclaim, de juridische kansen en wat jij kunt doen.

Wat is de aanleiding voor de massaclaim?

Booking.com wordt beschuldigd van het niet transparant vermelden van prijzen. Daardoor worden bijkomende kosten zoals belastingen, servicekosten of toeslagen vaak pas op het laatste moment zichtbaar. Volgens de Consumentenbond is dit in strijd met de Europese consumentenwetgeving, die vereist dat de totale prijs vooraf duidelijk is.

De werkwijze die Booking.com gebruikt zou consumenten misleiden en beïnvloeden bij het boeken van accommodaties. Daardoor is het mogelijk dat klanten te veel hebben betaald of verkeerde keuzes hebben gemaakt.

Wie kan zich aansluiten bij de claim?

Iedereen die vanaf 2010 een accommodatie heeft geboekt via Booking.com komt mogelijk in aanmerking voor compensatie. Deelname aan de massaclaim is gratis en je meld je eenvoudig aan via de websites van:

Na aanmelding wordt je dossier opgenomen in de collectieve rechtszaak.

Hoe groot is de kans dat je geld terugkrijgt?

De uitkomst van massaclaims hangt af van meerdere factoren:

  • Sterkte van het juridisch dossier: De wet lijkt aan de kant van de consument te staan. Eerdere uitspraken van de ACM (Autoriteit Consument & Markt) en het Europees Hof van Justitie wijzen erop dat transparantie bij prijsvermelding verplicht is.
  • Bereidheid van Booking.com tot schikking: Booking heeft tot nu toe ontkend fout te zitten, maar kan kiezen voor een schikking om reputatieschade en proceskosten te beperken.
  • Duur van het proces: Massaclaims kunnen jaren duren, met meerdere rechtsgangen en mogelijke beroepsprocedures.

Volgens juristen is de kans op succes aanzienlijk, maar het blijft onzeker hoe hoog een eventuele compensatie zal zijn. Experts schatten dat de vergoeding per consument kan oplopen tot enkele tientallen of honderden euro’s, afhankelijk van het aantal boekingen en de hoogte van de verborgen kosten.

Zomer Sale 2025Zomer Sale 2025

Wat kun jij nu doen?

Wil je weten of je recht hebt op geld terug van Booking.com? Dan is het verstandig om je kosteloos aan te melden bij de massaclaim. Ook als het jaren duurt, loop je geen risico én draag je bij aan eerlijke consumentenrechten.

Meld je vandaag nog aan via:

De massaclaim tegen Booking.com is juridisch sterk onderbouwd en biedt consumenten een serieuze kans op compensatie. Hoewel het proces tijd zal kosten, is de inzet groot en is het gratis om mee te doen. Dit maakt deelname laagdrempelig en potentieel lucratief. Zorg dat je bewijs materiaal hebt waaruit blijkt dat je ook daadwerkelijk bij Booking.com hebt geboekt.


Ook interessant…

De invloed van TikTok op het koopgedrag van jongeren

De invloed van TikTok op het koopgedrag van jongeren

Wil jij weten hoe TikTok het koopgedrag van jongeren beïnvloedt – en waarom merken zich massaal op het platform richten? Wij zochten uit waarom één virale video een product razendsnel super populair maakt.

Hoe besteed je een miljoen als je wint in de loterij

Ontdek hoe Nederlanders een miljoen besteden. Van hypotheek aflossen tot wereldreis. Dit doen mensen écht met hun loterijwinst.

Hoe besteed je een miljoen als je deze wint in de loterij
Scroll naar boven